Rakastetaan koirien kanssa jäällä touhuilua. Siellä on paljon tilaa eikä tarvitse välttämättä tavata muita, ohittaa ketään yms... ja koirat saa olla irti :D

Käytiin pari viikkoa luistelemassa kaverini Susannan kanssa. Oli kaunis aurinkoinen ilma. En ollut ehkä 3 vuoteen luistimiin koskenutkaan ja aikamoista haparointia se alku oli. Mutta päätiin eteenpäin. Jalkapohjat tuli kipeäksi kun Antin luistimilla luistelin mutta hirmu kivaa oli vedellä Kuopion jääluistelureittejä myöten.

Eilen käytiin Pepen kanssa taas hiihtämässä jäällä. Heti oli toinen koira reitillä. Sen luokse yritti vetäen mennä mutta huusin EI SINNE ja kehotin Tänne hieman hihnasta ohjaten, koira jatkoi sitten matkaa suoraan sinne mihin pitikin. Oli todella mukavaa huomata että kun Pepe tekee töitä, se ei niin kauheasti välitä niistä toista koirista ja kuuntelee minuakin. Voi kun sen saisi jotenkin "vapaalla" olemiseen myös. 2km Pepe veti ihan täpöllä. Sitten taisi alkaa väsyttämään ja piti yrittää muiden ihmisten luokse :DD EI SINNE -käsky taas tepsi ja jatkettiin matkaa eräille saarille asti.. Sitten takasinpäin taas mentiin vauhdilla.  

Tuntuu välillä aika epätoivoiselta tuon räyhän kanssa. En oikein enää osaa lukea mistä se johtuu kun samatkin koirat vastaantullessa saa räyhän aikaan kuin toisella kerralla mennään suht nätisti ohi. Ja koulutuskentällä ei toisille koirille räyhätä. En ymmärrä. Luonnetestiin ollaan varmasti menossa kevään tai kesän aikana. Pepehän täyttää 2 maaliskuun lopussa niin on aika. Vaikkakin tuolla on aika paljon pentumaisia piirteitä. Testistä varmasti saan arvokasta tietoa Pepestä ja apua koiran lukemiseen ja tietenkin kouluttamiseen. Pepellä en anna astuttaa yhtään narttua 99% varmuudella joten jalostuksen takia en sitä tee. Vaan oman itseni ja koiran takia. Jotta osaisin enemmän lukea Pepeä ja miksi se esim. räyhää. Ei räyhä kuitenkaan enää ole niin hallitsematonta kuin viime talvena. Onneksi.

Pipsa ja Anttikin oli mukana jäällä, tosin kävellen ja jäivät jälkeen tietenkin. Antti otti Pipsasta kuvan. Se oli "hieman" kuurassa vaikka ei ollut edes hirveästi pakkasta.

Tälläistä tällä kertaa. Vähitellen miulla alkaa taas työvuorot rullaamaan. Tänäänkin 4h vuoro alepubissa... pomon työparina.